Mobilabonnement for barn

Mobilabonnement for barn

Mobilabonnement for barn

Det finnes en rekke ulike mobilabonnement å velge mellom, men det gjelder å finne det som passer deg og dine behov best. Når man skal velge mobilabonnement for barn er det en del funksjoner man må tenke over. Dette er for å skape en så sikker og trygg opplevelse som mulige for barnet. Enkelte mobilselskaper har i dag ulike mobilabonnement som er tilpasset barn under 18 år. Les mer om mobilabonnement for barn for å få mer kunnskap om hvilket som passer best for ditt barn. 


Forskjellen på et ordinært mobilabonnement og mobilabonnement for barn

Den største forskjellen er at mobilabonnement for barn frem til fylte 18 år krever at en foresatt står som juridisk eier av mobilabonnementet. Den som er juridisk eier trenger derimot ikke også være bruker av mobilabonnement for barn, men for å benytte seg av ulike funksjoner som for eksempel nedlastning av apper eller kjøp av ulike tjenester som mer data med mobil må ofte den som er juridisk ansvarlig, godkjenne.

I tillegg kommer ofte mobilabonnement for barn med en del funksjoner som er lagt inn for å kunne sikre bedre kontroll for den som er juridisk eier. Dette kan blant annet være som nevnt tidligere, kostnadskontroll eller sperrefunksjon for ulike mobilnummer. For eksempel kan et mobilabonnement for barn ha en sperring på seg for tjenestenummer som starter på 815. Dette er ofte nummer som er svært kostbare per minutt og sms. Disse forhåndsinnstilte funksjonene skal bidra til å unngå overraskelser på mobilregningen til personen som står juridisk ansvarlig på mobilabonnement for barn. 

Mobilabonnement for barn og unge

Stadig flere teleoperatører tilbyr egne mobilabonnement som er skreddersydd for barn. Ofte er det datakontroll, sikker bruk og nettslett de store selskapene reklamerer med når de tilbyr mobilabonnement for barn. Telenor har et eget mobilabonnement som heter U18. Dette er tilpasset barna der de får Norges raskeste mobilnett, men samtidig en trygg mobilhverdag ifølge Telenor sine hjemmesider.

I dette abonnementet for barna får du Nettslett inkludert som er en tjeneste der man får hjelp til å fjerne uønsket innhold på nett. I tillegg får du datakontroll som skal gi bedre oversikt over databruken og forhindre overraskelser på mobilregningen. Sikker bruk, altså sperrer for uønsket bruk og Music Freedom der du kan streame musikk uten å bruke mer data, er de to siste tilleggstjenestene Telenor reklamerer med til dette abonnementet. 


Noen gode mobilabonnemnet for barn

Her kommer en gjennomgang av de mest brukte norske mobilabonnementer, og hvordan de fungerer mens du er utenlands. Dette er også de samme operatørene som tilbyr abonnementer med fri bruk av data.

Telia

Telia sitt mobilabonnement for barn 

Telia gikk tidligere under navnet NetCom AS og er et norsk teleselskap med hovedkontor i Oslo. Dette teleselskapet var den første private mobiloperatøren i Norge da det ble etablert i 1993.

Telia hadde i 2015 for første gang større dekning enn Telenor, da de dekket over 90% av den norske befolkningen med 4G. I løpet av de siste årene har Telia overtatt selskapet Get som tilbyr digital TV, IPTV, IP telefoni og bredbånd. Du har kanskje blitt forvirret når du skal bytte bredbånd og får tilsendt regning fra Telia, men sist du sjekket var det Get? 

Nå fikk du svaret på det. Telia har kjøpt opp Get og tilbyr nå både mobilabonnementer såvel som bredbånd med mer.

Telia har også egne mobilabonnementer for barn og unge tilpasset ulike aldere. Dersom du er 15 år eller yngre tilbyr de et eget abonnement som kalles BARN. Dette abonnementet gir full kostnadskontroll slik at foreldre kan være trygge på at det ikke kommer overraskelser på regningen utover den avtalte abonnementsprisen.

Når du velger BARN-abonnementet kan du velge mellom to ulike datastørrelser til ulike priser. Enten 200MB inkludert data for 99kr mnd eller 1GB inkludert for 169kr per måned.

Dersom du har eldre barn med behov for mye data inkludert, kan en av de andre Telia abonnementene være et godt valg.

Du får en rekke tilleggstjenester og gode priser inkludert i mobilabonnement til barna dersom de er under 29 år. Tjenester som Music Freedom gir deg for eksempel ubegrenset tilgang til Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer og Beat uten at du behøver å bruke den inkluderte datakvoten på dette.

Les mer om de ulike mobilabonnement for barn på Telia sine hjemmesider

Ice

Ice sitt mobilabonnement for barn 

Et av de nyere mobilselskapene i Norge er Ice som i dag er landets tredje største med hovedkontor i Oslo. Selskapet bygde ut Norges tredje største mobilnett ved utgangen av 2020 og har i dag en befolkningsdekning på 94% i eget nett, med nærmere 3000 basestasjoner.

Ice har gjennom et samarbeid med Telia mulighet til å sikre full dekning til alle sine kunder selv om nettet ikke er ferdig utbygd. Ved utgangen av 2020 hadde Ice en kundemasse på 638 000 i Norge og selskapet er stadig i utvikling med over 220 ansatte.

Ice har et eget mobilabonnement tilpasset barn under 13 år. Dette er en nyhet som går ut på at man med gratisabonnementet IceJunior kan gi barn tilgang til sitt første mobilabonnement med 1gb, samt ringe tre valgfrie nummer.

Dette kan for eksempel være nummeret til mor og far samt besteforeldre. Dersom tre nummer blir for lite kan du enkelt legge til 50kr per måned på regningen og ditt barn kan ringe ubegrenset til alle nummer i Norge. 

Kort oppsummert er Ice Junior og Ice JuniorPluss for de under 13 år. Abonnementet har kostnadskontroll aktivert som begrenser barna sin mulighet til å bruke mobilen til tjenester som koster penger.

Denne kostnadskontrollen bidrar til at foreldre enkelt kan få datakontroll over barna når de bruker mobilen i ulike sammenhenger, uten at regningen blir en overraskelse hver måned. En ting som kan være verdt å merke seg er at begge Ice Junior mobilabonnement kun fungerer i Norge. Dersom du skal til EU/EØS områder kan man enkelt oppgradere til et av Ice sine ordinære mobil abonnement for en liten ekstra kostnad.

Når du er tilbake i Norge kan du bytte abonnement igjen og barnet får tilgang til det beste abonnementet Ice tilbyr for barn og unge uten ekstra kostnader. Les mer om kostnadskontroll, gb data inkludert, fri sms og mms og mobilabonnement for barn og unge på Ice sin hjemmeside. 

OneCall

Chili Mobil

OneCall Familiepakke

OneCall er et tidligere selvstendig mobilselskap som i dag er en del av Telia Norge AS. Selskapet ble etablert i 2004 og er kjent for å være et mobilselskap som retter seg mot "folk flest". Det er som oftest den prisbevisste kunden som henvender seg til OneCall med en stadig voksende kundemasse. OneCall har fått en rekke priser og utmerkelser i løpet av de siste årene og ble i 2020 kåret til "Norges mest fornøyde mobilkunder" av Norsk Kundebarometer og EPSI. Denne prisen har de mottatt en rekke ganger tidligere i tillegg til "Årets kundeservice".

OneCall har ikke et eget mobilabonnement for barn, men tilbyr "Familiepakke" der man kan ha inntil 10 medlemmer. Den som er administrator for abonnementet kan kjøpe data og fordele det på de ulike medlemmene etter behov. Dersom for eksempel mor bruker vesentlig mindre data enn datteren, kan det være gunstig med skjevfordeling i dette tilfellet. Når det gjelder barn under 11 år betaler man ikke månedsavgift for abonnementet, men kun for barnet sitt bruk av mobiltelefonen. I tillegg inngår tjenester som fri tale og sms i Norge og EU/EØS, rollover data, Full kontroll og Roam Like Home slik at du kan bruke mobilen som normalt i Europa uten ekstra kostnader

talkmore

Talkmore 

Fjordkraft Mobil for barna

Fjordkraft Mobil ble opprettet i 2017 og har siden den gang blitt en av Norges største mobiloperatører uten eget nett. Mobiloperatøren tilbyr lave priser til hele familien og du kan enkelt benytte deres datakalkulator på hjemmesiden for å få oversikt over hvor mye du eller barnet ditt har behov for når det gjelder data inkludert i mobilabonnementet. Når det gjelder mobilabonnement for barn har Fjordkraft Mobil en egen kategori som kalles "Ung". Dette er rimelige mobilabonnement for alle under 30 år som har behov for ekstra mengde data i måneden. I tillegg inkluderer alle deres Ung abonnementer både datakontroll, datarollover og fri bruk i EU/EØS. 


telenor

Telenor 

Telenor sitt mobilabonnement for barn og unge

Telenor er et velkjent navn for de fleste nordmenn og det norske teleselskapet ble opprinnelig opprettet av staten i 1855 som det Kongelige Elektriske Telegraf. I dag er Telenor et delprivatisert og børsnotert aksjeselskap som tilbyr mobiltjenester, fastnett for telefoni, satellitt, fiber og kystradio i Norge. Det er over 33 000 ansatte i Telenor fordelt på 12 ulike land og den norske stat eier over 50% av aksjene i selskapet gjennom Nærings-og handelsdepartementet.

Når det gjelder mobilabonnement for barn varierer prisene etter hvilken mengde data du ønsker inkludert. Startprisen er på 199kr/mnd for U18 med 1GB. Det dyreste U18 abonnementet hos Telenor er 449kr/mnd for 12 GB. I tillegg til tilleggstjenestene nevnt ovenfor får du alltid fri tale og sms, fri bruk i EU/EØS, ingen binding som vil si at du kan bytte abonnement når du vil. I tillegg er Min sky lagring inkludert i alle Telenor abonnement. Det samme gjelder "Se Hvem" funksjonen, der du kan få full kontroll på ukjente nummer og Nettvern som bidrar til at du tryggere kan surfe på nett. Har hele familien Telenor mobilabonnement? Da kan du sjekke ut Telenor sine egne familiepriser på deres hjemmeside. 


Økt databruk med smarttelefoner blant unge

Hvis det er en ting som er sikkert så er det at dagens barn og unge bruker bruker mye mobildata per måned. Derfor kan det være lurt å sjekke ut ulike tjenester og mobilabonnement for å finne ut hvor mye mobildata som er inkludert. Som foreldre vil man gjerne at barna skal kunne surfe trygt og sikkert på nett samtidig som man opprettholder en viss datakontroll. Hva som er beste mobilabonnement for ditt barn kan variere fra person til person. Det kan allikevel være lurt å velge et mobilabonnement for barn med mer data inkludert, gjerne over 1 gb data, samt sikker bruk for å bidra til en trygg opplevelse når man surfer på nett. Tilleggstjenester som fri sms mms og datakontroll kan være viktige faktorer for foreldre.

Samtidig bør barn kunne surfe på en trygg måte på nett uavhengig av om de er 16 år eller 17 år. Når man er ung har man gjerne ikke like god konsekvenstenkning. Derfor kan det være en god ide at foreldre opprettholder en viss datakontroll på tjenester barn og unge bruker så lenge de er under 18 år. Les mer på de ulike teleoperatørene sine hjemmesider for å finne det beste mobilabonnement for deg og ditt barn. Ved å ta i bruk noen enkle tips fra mobiloperatørene kan du enkelt få kontroll over databruken og bidra til en trygg og sikker bruk av mobildata for ditt barn. 

Kort om mobiltelefonens utvikling

Det er ingen tvil om at den teknologiske utviklingen skjer i en rasende fart og mye har endret seg de siste årene. Når det gjelder mobiltelefoner ble vekten til disse apparatene kraftig redusert på 1990-tallet. Ti år før dette, nærmere bestemt på 80-tallet kunne en batteripakke i mobiltelefonen utgjøre hele 10-20 kg. Dermed ble de fleste mobiltelefoner fastmontert i biler, fartøy eller i hjemmet. Det var som regel offentlige tjenestemenn, taxisjåfører, journalister eller leger som hadde tilgang til mobiltelefoner på denne tiden. Når man skulle ringe med mobiltelefonen på 80-tallet måtte man sette opp samtalen på tilsvarende måte som VHF-samtaler på kystradiostasjoner.

Siden 1950-tallet har mobiltelefoner eksistert i samfunnet, men det var ikke før i 1966 at mobiltelefonnettet i Norge ble opprettet. Det skulle allikevel ta en del år før mobile telefonapparater kom på markedet med overkommelige priser og størrelser. På 90-tallet ble det digitale telefonmarkedet, tilnærmet slik vi kjenner det i dag, lansert men med andre generasjonens mobiltelefoni (2G). Med GSM ble det mulig å ringe, sende og motta sms i tillegg til å surfe på internett. Videre ble tredje generasjons mobiltelefoni (3G) utbygd i 2001 med hastighet opp til 384 kbps. Utviklingen har siden 2001 gått i en rasende fart og dagens nyeste mobiltelefoner selges med tilgang til 5G nettverk. Når det gjelder Norge i dag får man tilgang til 4G nettverk med utrolige hastigheter og dekning stort sett over hele landet. I løpet av kort tid vil dette også bli mulig med 5G nettverket. Det er vel og merke kun de nyeste mobiltelefonen på markedet, som iPhone 12 som selges med 5G i dag.

Norges beste mobilabonnement for barn og unge

Med over 100 ulike mobilabonnementer i Norge kan det være vanskelig å finne frem til det abonnementet som passer deg og dine behov best. De tilbyr alle ulike priser, datakvoter og diverse fordeler så her gjelder det å lese det som står i liten skrift og velge med omhu. De fleste reklamerer med lave priser og gode tilbud så det kan være lurt å sjekke de ulike hjemmesidene før du bestemmer deg. Har du behov for et abonnement med faste priser i utlandet dersom du reiser mye? Bruker du stort sett bare mobilen til å svare på sms eller ringe? Eller streamer du mye og trenger ubegrenset data? Hva du bruker mobilen til er en vesentlig faktor når du skal velge riktig abonnement.

Ved å sammenligne de største mobilabonnementene i Norge på faktorer som dekning, datapakker, hastighet, kostnader ved utenlandsreise og kundetilfredshet er du på god vei til å finne det abonnementet som passer best for deg. De største teleselskapene i Norge i dag er Telia, Telenor og Ice som alle benytter seg av sine egne mobilnett. Når det gjelder Ice leier de vel og merke deler av Telia sitt mobilnett for å kunne gi sine kunder full dekning. Samtidig er de i full gang med å bygge ut sitt eget nett, men foreløpig kan Ice kunder få Telia dekning noe som nok vil resultere i en del fornøyde kunder. Telia vant pris i 2017 utført av Tek.no for beste mobilnett og har dermed hatt beste mobildekning i Norge: Samtidig er det verdt å legge merke til at både Telia og Telenor var svært jevne i testen.

Mobilabonnement for barn - kort oppsummert

Når det gjelder mobilabonnement for barn er dette noe alle de største teleoperatører i Norge tilbyr. I tillegg til fri sms, mms, sikker bruk for barna, datakontroll over mobildata gjennom ekstra kostnadskontroll og en rekke andre tjenester inkludert, inneholder samtlige en del av de samme tjenestene. Det kan være vanskelig å vite om du skal gå for Telenor sitt u18 mobilabonnement til barn, Telia sitt mobilabonnement for barn eller kanskje Fjordkraft mobil? Les gjerne mer om de ulike mobilabonnement på de ulike mobiloperatørene sine hjemmesider. Der kan du også benytte deg av ulike datakalkulatorerer for å enklere finne ut hva som passer best for ditt barn. Kanskje egner det seg i ditt tilfelle med et ordinært mobilabonnement fremfor mobilabonnement for barn? Dersom man skal reise en del i EU/EØS eller for eksempel har behov for fri tale eller mer enn 1gb data kan det være lurt å sammenligne med ordinære mobilabonnement i tillegg. Det finnes et bredt utvalg når det gjelder mobilabonnement for barn så det er lite tvil om at du vil finne det som passer best for deg og din familie. 

ditt barn. 

Rull til toppen